Vyöry (2021)

18.02.2022

  kuva: Minna Leinonen

Harmonikalle ja jousiorkesterille 5/5/4/3/2

Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin ja Kokkolan Talviharmonikan 2022 yhteistilaus

K.e. 18.2.2022 by Antti Leinonen harmonikka ja Keski-Pohjanmaan. kamariorkesteri, kapellimestari Emilia Hoving.

Kesto: 14–15 minuuttia

Muut esitykset: 

Yleisradio 23.2.2022

Teosesittely

Vyöry (2021) on sävellys, jolla tuntui olevan oma, tämänhetkistä rauhatonta yhteiskunnallista tilannetta heijastava tahto. Suunnitelmissani oli tehdä ihan toisentyyppinen teos, mutta ajatukseni veivät toistuvasti kiihtyviin purkauksiin, valumiin ja kulminaatioihin. Teosta säveltäessä vuonna 2021 maailmanlaajuiset muutokset vyöryivät läpi yhteiskunnan, eivätkä vaikutukset olleet näkymättömiä myöskään ahdinkoon joutuneella kulttuurialalla, jossa huonoja uutisia sateli yksi toisensa jälkeen. Teos on omistettu upealle Antti Leinoselle ja aina yhtä fantastiselle Keski-Pohjanmaan kamariorkesterille.

Vyöry on Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin ja Kokkolan Talviharmonikan 2022 yhteistilaus ja sen kantaesittävät 18.2.2022 Kokkolassa Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri, harmonikansoittaja Antti Leinonen ja kapellimestari Emilia Hoving.

Arvioita ym.

Vyöry tarjoaa kuulijalle ihanan mahdollisuuden avata mieltään musiikin avulla.  Vyöry on valtavan mielenkiintoinen, eikä se yhdellä kuuntelukerralla tyhjene. Antti Leinonen sai teoksessa hyödyntää harmonikan koko ulottuvuutta hiljaisista ja korkeista mataliin, melkein sydänalassa tuntuviin ääniin. Bassojen, sellojen ja harmonikan osuus teoksen lopussa on hyvin vaikuttava. 

- Anni Saari, Keskipohjanmaa 20.2.2022


Katso haastattelu: https://www.youtube.com/watch?v=zSQNCCzXOyo

Kiitos tuesta Taiteen edistämiskeskukselle.