Teokset kronologisessa järjestyksessä

Flowmaattisia öitä on sävelletty palkitun tanskalaisiranilaisen kirjailijan Shadi Angelina Bazeghisin runoon, jonka hän kirjoitti tätä projektia varten. Muut neljä säveltäjää tässä kokonaisuudessa ovat englantilaislibanonilainen Bushra El-turk, iranilainen Farzia Fallah ja tanskalainen Josefine Opsahl. Sama runo käännettiin jokaisen säveltäjän...

Endangered

04.03.2023

Endangered on sävelletty Ilmari Hannikainen pianokamarimusiikkikilpailun kansainvälisen 2. erän pakolliseksi ohjelmaksi 4.–5.3.2023 Jyväskylässä. Teos on Ilmari Hannikainen -pianokamarimusiikkikilpailun 2023 tilaus.

Sävellystyössä yksi minua innoittavimpia hetkiä on se rajattomilta tuntuvien mahdollisuuksien tila, kun moni asia on vielä lukitsematta. Helsinki-variaatioiden inspiraationa tuli olla jokin ennen vuotta 1945 sävelletty suomalainen sävellys. Lähtökohta itsessään oli innostava. Minua kiinnostaa anakronismi taiteessa – tässä tapauksessa, kuinka...

(Dis)similar

03.12.2022

Elektroakustiselle harmonikalle, sellolle ja elektroniikalle

Kerrostumat on 40-vuotiaan Korsholman Musiikkijuhlien tilausteos. Puut ja metsä festivaalin teemoina antoivat lähtökohdan teokselle, jonka muoto heijastelee mielikuvissani puun elämän kaarrosta taimesta ikipuuksi.

Olin tullut yöksi on sävelletty porvoolaistaustaisen Paperi T:n runoon teoksesta post-alfa. Runon teemoina ovat rakkaus ja meri. Rytmisesti kiehtova runo taipuu ääniteoksessa lyyriseksi vokaalimusiikiksi, laulusolistina on Kielo Kärkkäinen. Suomenkieliset runot on kääntänyt ruotsiksi Henrika Ringbom.

Sävelsin Piilosta kolme versiota: perustasolle, syventävälle tasolle ja ammattilaiselle. Piilo (2021) on omistettu upealle Kalle Oittiselle ja on sävelletty Oittisen tilauksesta Pirkanmaan rahaston ja TaiKen tuella, mistä kiitos.

Meeting Points (2019) on Pirkanmaan musiikkiopiston ja Vakka-Suomen musiikkiopiston juhlavuosien yhteistilaus, joka toteutui Taiteen edistämiskeskuksen tuella. Teoksesta on kaksi versiota, ensin valmistunut pedagoginen versio musiikkiopiston puhallinorkesterille ja sen pohjalta tehty sovitus ammattilaissoittokunnalle. Tilaajilla oli...

Vyöry

18.02.2022

Harmonikalle ja jousiorkesterille 5/5/4/3/2

Toinen peili heijastaa ihmisen ja luonnon kaksinaista suhdetta. Teos on saanut innoituksensa taidemaalari Samuli Heimosen taiteesta, josta pidän paljon. Musiikki liikkuu kahdella tasolla, jotka enimmäkseen limittyvät ja liittyvät toisiinsa polyfonisena kudoksena.

"Säveltäisit jumalauta itse, etkä järjestelisi Gustavin scherzoja ja allegroja."

NAPAUTA "VANHEMMAT/UUDEMMAT KIRJOITUKSET" YLÄPUOLELLA NÄHDÄKSESI LISÄÄ TEOKSIA