Teokset kronologisessa järjestyksessä

Toinen peili heijastaa ihmisen ja luonnon kaksinaista suhdetta. Teos on saanut innoituksensa taidemaalari Samuli Heimosen taiteesta, josta pidän paljon. Musiikki liikkuu kahdella tasolla, jotka enimmäkseen limittyvät ja liittyvät toisiinsa polyfonisena kudoksena.

"Säveltäisit jumalauta itse, etkä järjestelisi Gustavin scherzoja ja allegroja."

Wish sellolle

27.10.2020

Impulssi Wish-teokseen tuli 9-vuotiaan tytön joululahjatoiveesta joulupukille, ettei maailma loppuisi kesken. Maailma näyttää hyvin erilaiselta tulevien sukupolvien näkökulmasta. Otammeko heidät tarpeeksi huomioon toimissamme ja käytämmekö tietoa aktiivisesti planeettamme yhteiseen hyvään, vapauteen hengittää puhdasta ilmaa? Tulevat sukupolvet...

Rememoror (2018) (lat. minä muistan) on sävelletty aikana, jolloin haastattelin muistisairasta läheistäni dokumentoidakseni hänen elämäntarinansa. Tapahtumamuistin vaurioituminen, muistojen etsiminen ja haihtuminen pysähdyttivät. Yksittäinen muisto ja sen poispyyhkiytyminen tulivat teoksen lähtökohdaksi.

Kevätkesän avaruus sai alkunsa kirjailija Suvi Nuotion ehdotuksesta tehdä yhteistyötä. Teoksen alkuideoista lähtien yhteistyö sujui kuin tanssi, toinen toistemme ajatusmaailmoja rikastaen. Tuolloin, luonnon herätessä kevääseen, halusimme vangita liediin palan sitä heleyttä, kun aurinko taivuttaa aika-avaruutta ympärillään. Kevätkesän avaruus...

Merisirrin arvellaan kuuluvan ensimmäisiin lintulajeihin, jotka ilmastonmuutos tappaa Suomesta sukupuuttoon. Merisirri pesii vain pensaattomilla tunturiylängöillä ja nuo elinympäristöt ovat katoamassa, kun puustot valtaavat tunturit.

Jouset 5/5/4/3/2. Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin ja Kaustisen kamarimusiikkiviikkojen tilaus 2018.

NAPAUTA "VANHEMMAT/UUDEMMAT KIRJOITUKSET" YLÄPUOLELLA NÄHDÄKSESI LISÄÄ TEOKSIA